Onze werkwijze: groei en vooruitgang met onze 5-stappen-methode

Bij SCSE werken we met onze efficiënte en unieke 5-stappen-methode. Zo bepalen we precies welke strategie voor uw business het best zal werken. U krijgt achteraf van ons een gedetailleerd, beknopt strategisch commercieel plan dat de stappen beschrijft nodig om uw retail business te laten floreren.

5-stappen-methode voor een groeiende retail business

Onze 5-stappen-methode werkt als volgt:

1. Luisteren, leren kennen en begrijpen

We luisteren naar uw verhaal. En leren uw retail en/of wholesale business kennen en begrijpen aan de hand van gesprekken en vragen:

  1. Om welk soort winkels gaat het? Hoe groot zijn ze? Wat wordt er verkocht? Wat verkoopt en wat niet? Hoe pakken jullie dat aan? Welke sfeer hangt er? En welk imago stralen jullie uit?
  2. Hoe winkelen jullie klanten en kopers? In welke producten zijn ze het meest geïnteresseerd? Welke merken kopen ze het meest? Waarom? Welke prijzen hanteren jullie? In deze fase nemen we de tijd voor uitgebreide interviews en gesprekken met u en uw werknemers.
  3. Welke productengamma’s en productreeksen bieden jullie aan? Welke merken en volumes? Hoe communiceren jullie met de merken en over de merken?
  4. Hoe zit het met de concurrentie voor uw shops?

2. Welk type winkel, store, shop, warenhuis heeft u?

We bekijken en analyseren:

  1. Verkoopcijfers en rendementen per m2
  2. Look & feel van uw shop, het aantal toebedeelde ‘meters’, uw producten en de voorstelling ervan
  3. De positionering in de markt van uw shop, store, warenhuis: sociaal-demografische context per filiaal aan de hand van GfK of andere cijfers, …

3. Optimale modules bepalen en uittekenen, optimaliseren category management

Met alle gegevens die we verzameld hebben en ideeën die we ontwikkeld hebben, stellen we flexibele modules voor of een optimaal lineair. Zo vinden we ook voor uw stores en warenhuizen een ideale opzet. Tegelijk bepalen we ook de optimale personeelsbezetting en merchandising.

4. Aanbevelingen

We maken aanbevelingen enerzijds welke producten te schrappen of op welke producten (of assortiment) in te zetten.  Ons credo is : “be competent and dominant.” Anderzijds maken we aanbevelingen over hoe de juiste markt te bereiken en te bespelen zodat uw stores groeien.

5. Hands-on aanpak en go-to-market benadering

SCSE helpt u contracten en partnerships af te sluiten. Als u dat wenst, helpen we u ook in de toekomst verder te groeien en volgen we de evolutie van uw winkels en warenhuizen nauwgezet mee op.

Onze specialisatie is de Duitse markt en de Benelux. Zoekt u een toegang tot die markten? Contacteer ons dan zeker! Wij zetten asap meetings op en dit op ‘C-level posities’ om zo een eventuele listing van uw producten of gamma te krijgen.

Uw retail business een flinke boost geven?

Menu