Optimaß Europe van start gegaan

Vandaag is Optimaß Europe van start gegaan, een bedrijf dat ondernemers bijstaat op het vlak van winkelsluitingen en voorraadliquidatie. Zo wil het handelaars helpen bij onder andere de omvorming naar een omnichannelbeleid.

“Winkelportefeuille hervormen”

Voor hun bijstand rekent Optimaß op het advies van drie deskundigen, die samen de “Adviesraad” vormen: professor Manfred Maus (oprichter van de Duitse doe-het-zelfketen OBI), Paul McGowan (hoofd van HMV in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Canada), en Erik Van Heuven (voormalig CEO van Galeria Inno België en HR Group Duitsland). Van Heuven is tevens de CEO van Optimaß.

“Omdat handelaars steeds meer inspelen op de behoeften van hun klanten, zullen ze in de toekomst minder winkels en een sterker multichannelaanbod nodig hebben. Optimaß biedt deze handelaars de mogelijkheid om hun winkelportefeuille te hervormen. Op die manier maken ze meer omzet en kunnen ze hun overtollige voorraad van de hand doen, zonder dat de dagdagelijkse activiteiten van hun bedrijven in het gedrang komen”, aldus Manfred Maus.

“Ik kijk ernaar uit om deze belangrijke dienstverlening aan handelaars in heel Europa aan te bieden. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in het openen van winkels, maar niet in het sluiten ervan”, besluit Erik Van Heuven.

door Yoni Van Looveren

– foto: RetailDetail – 

Chairman Hilco Capital én Optimaß Europe, Paul McGowan  met CEO Erik Van Heuven tijdens opening HMV Oxford Street met Sir Paul Mc.Cartney, 28/10/2013

Menu